Slávnosť jari

04májCelodenné podujatieSlávnosť jari

Podrobnosti o udalosti

Prvá májová sobota, 04. mája 2024, bude v Nestville Parku patriť folklóru a tradíciám. Nezisková organizácia Spolužitie zrodené z minulosti pre Vás usporiada už po desiatykrát podujatie Slávnosť Jari, ktoré je oslavou ľudového umenia, hudby, tanca, spevu a samozrejme už spomínanej jari. 

Cieľom podujatia je priblížiť a ukázať mladej generácií jedinečnosť a autentickosť ľudového umenia, ktoré nám naši predkovia odovzdávajú z generácie na generáciu. Staršej generácii chceme dopriať kus mladosti a spomienok v dnešnej uponáhľanej dobe. 

Keďže je podujatie mimo iného aj oslavou víťazstva jari nad zimou, nebude chýbať ani „stavanie mája“!

Príjemné aprílové nedeľné popoludnie spestria furmanské preteky, ktorých sa zúčastnia najsilnejšie ťažné kone Slovenska. Budete mať možnosť oceniť nielen furmanské „remeslo“ v podaní šikovných furmanov, ale taktiež rýchlosť, obratnosť, presnosť, poslušnosť a reakčný čas ťažných koní. 

Konský program však neostane len pri súťažných disciplínach a sprievod koní prevedieme celou obcou Hniezdne. Chceme aby to dýchalo pohodou a tradíciami nielen v Nestville Parku, ale v celom okolí. 

O hudbu, tanec a zábavu sa postarajú miestne folklórne súbory z okolitých obcí. Mimo zábavy však obce zostavili aj súťažné družstvá, ktoré ich budú reprezentovať a ukážu Vám i nám svoje kuchárske umenie v tradičnom šate. 

Súťažné družstvá tak môžu vyhrať mimo vecných cien aj finančnú odmenu:
– 1. miesto: 1500 €
– 2. miesto: 1000 €
– 3. miesto: 500 €

Príďte aj Vy podporiť svoju obec, či mesto a spoločne zabojujte o titul „Nositeľ tradícií“, ktorý je spojený s finančnou odmenou pre tri súťažné družstvá na revitalizáciu obce/mesta. 

Na Slávnosti Jari nemôžu chýbať ani Tradičné trhy, kde sa predstavia prvovýrobcovia, pestovatelia a remeselníci nielen zo Spiša. Všetky podujatia v Nestville Parku myslia aj na deti a sú každoročne spestrené zaujímavým detským programom v spolupráci s ovocnými šťavami Fruxi Fresh. 

Pripravené pre Vás budú:

– Nestville Distillery zóna 
– Fruxi Fresh – detská zóna 

Príďte osláviť jar a tradície 04. mája 2024 do Nestville Parku! 

Viac

Čas

Celodenné podujatie (Sobota)(GMT+02:00)

Pridaj komentár